Wadji van Kenny



Ingrediënten:

1 kg kleefrijst (bij de toko)
500 gr bruine basterdsuiker
3 el kokospoeder
zout
2 zakjes vanille suiker
3 blokken kokosmelk
4 el suiker







Bereidingswijze:

Was de kleefrijst 2 a 3 keer. Laat de kleefrijst met
1 blik kokosmelk en een beetje zout koken totdat de
kokosmelk is opgenomen. Laat even staan totdat de
kleefrijst droog is en laat de rijst daarna stomen
(in de rijststomer) totdat de kleefrijst gaar is.

Doe 2 blikken kokosmelk met een beetje zout, 2 zakjes
vanillesuiker, 4 el suiker, 500 gr basterdsuiker en 3
el kokospoeder in een wadjang. Laat het geheel koken
totdat er een beetje overblijft. Dit is een kleverige
substantie. Roer de rijst erdoor heen en blijf het
geheel verwarmen totdat het helemaal stijf is.

Verdeel het geheel op een bord en maak er een koek van.

Home