Wadji van Kenny |
Ingrediënten: 1 kg kleefrijst (bij de toko) 500 gr bruine basterdsuiker 3 el kokospoeder zout 2 zakjes vanille suiker 3 blokken kokosmelk 4 el suiker |
Bereidingswijze: Was de kleefrijst 2 a 3 keer. Laat de kleefrijst met 1 blik kokosmelk en een beetje zout koken totdat de kokosmelk is opgenomen. Laat even staan totdat de kleefrijst droog is en laat de rijst daarna stomen (in de rijststomer) totdat de kleefrijst gaar is. Doe 2 blikken kokosmelk met een beetje zout, 2 zakjes vanillesuiker, 4 el suiker, 500 gr basterdsuiker en 3 el kokospoeder in een wadjang. Laat het geheel koken totdat er een beetje overblijft. Dit is een kleverige substantie. Roer de rijst erdoor heen en blijf het geheel verwarmen totdat het helemaal stijf is. Verdeel het geheel op een bord en maak er een koek van. |